Författare: Wilja Löfgren

Dela

Region 10, i samarbete med Region Västerbotten och MediaCenter, arrangerade för andra året seminarium om Fjärrundervisning i samband med Västerbotten på Grand Hôtel.

Seminariets syfte var att lyfta fram fjärrundervisning som verktyg för att bedriva likvärdig skola och utbildning av hög kvalitet i några av landets minsta och glesast befolkade kommuner. Huvudfokus låg på att lyfta fram olika exempel på hur fjärrundervisning organiseras och bedrivs men innehöll också perspektiv av lagstiftning, pågående forskning och möjlighet till fortbildning för lärare och huvudmän.

Intresset för seminariet var mycket stort men väder och vind visade också behovet av att använda distansöverbryggande teknik. Snö och blåst ställde till det för resenärer i hela landet och gjorde det utmanande att resa till Stockholm.
Region 10 består av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina och Åsele.

Tveka inte att kontakta oss arrangörer om du vill veta mer eller komma i kontakt med personer i kommunerna i vår region. tobias.thomson@regionvasterbotten.se

Se filmerna här:
Elevperspektiv i fjärrundervisning från Lycksele kommun i samiska:
https://youtu.be/F5EP0sc2D7U
Fjärrundervisning från Storuman till Tärnaby:
https://youtu.be/UcB0nnCih8M
Fjärrundervisning i franska i Lycksele kommun:
https://youtu.be/z_dVRrC862g

Läs mer: /http://fjarr.nu/
http://fjarr.nu/film